domenica 29 marzo 2009

Cant XV

Amb impuntualitat valenciana arribí al lloc determinat per Zu Vicè per a fruir d´un nou dinar cretí. L´organitzat com a inici de les Falles deixà un regust molt positiu i l´antic Capo (ara ascendit en la jerarquia social i de la lògia) volgué reduir el mono provocat per la seua absència cabanyalera convocant una nova cita.
Brillant idea i magnífica resposta per part del personal.
Aplegue l´últim al restaurant L´Atmosphère de l´Institut Français i ja s´han repartit els llocs a la taula, així que m´ubique a una cadira d´un fons.
Prompte comencen les converses entrecreuades amb un poc d´embolic per allò dels posicionaments a la llarga taula. Els temes s´agafen amb interès, tot i el caràcter recurrent de molts d´ells continuen alçant l´expectació imaginada. La possibilitat d´organitzar una Cretina Comèdia a alta mar mitjançant el vaixell de Diafebus (mesures de seguretat a banda), a l´eix Xàbia-Alacant o a Barcelona inauguren els punts de l´orde del dia. Seguint amb el caràcter itinerant de LCC es calibren també opcions viatgeres (Nàpols, Palerm, Alemanya, etc.) a mig termini. La rivalitat futbolística minimalista del Cap i Casal també troba uns moments de glòria entre el foc encreuat.
Després d´estos exercicis de calfament dialèctics arriba de la mà de JR la qüestió estrela del dinar. El llibre de La Cretina Comèdia. Es parla de terminis, portades, convidats, presentacions, eleccions i altres coses. De vegades la il.lusió d´algú li fa quasi començar la casa pel sostre i es produeix una allau de propostes i idees. JR dispara i Forlati adopta compromisos al ritme que les seues activitats laborals i d´entreteniment li permeten.
Mentrestant els comensals engoleixen els plats i Angresola proposa organitzar “El dia de la Fartera”, una mena d´homenatge pantagruèlic a tot un referent com Sangonereta. Hi ha qui inclús es queda amb ganes de més. I és llavors quan arriben els postres i sense una acurada pronúncia francesa es fa complicat diferenciar creme de crumble. El bon fer de la cambrera i els seu ajudant mascle (clavat físicament a Tur) faciliten l´operació i en cas d´incomprensió idiomàtica sempre pots demanar una cosa tan castissa (encara que no tant com Los Serrano) com una torrija. Les infusions i la tetera treta de les colònies d´Indotxina tancaren un dinar deliciós i molt agradable.
Pertoca fer també un parèntesi per a saludar als nouvinguts, en este cas a Marta. JR li preparà un ambient per a la seua presa de paraula que al cap i a la fi quedà massa solemne. Com va dir Angresola, és normal que a les primeres cites no es parle molt.
Per cert, company, vaig pensar ahir que la teua amiga tenia pràcticament el mateix nom o pseudònim que la cantant negra que intima amb John Cusack en Alta Fidelitat.
Després d´una breu sobretaula marxem cap a la Plaça del Tossal per a prendre unes begudes al sol des d´una terrassa de moda amb preus eivissencs. La cambrera porta una minifalda d´skingirl que a Nota li sembla sexy, ella sent la pressió i se´l cau un cafè damunt la Morena, la qual ja havia començat amb el seu ritual a base d´orújol.
Restà temps per a calibrar què faria Jordi Hurtado davant la perspectiva de la fi del món (atención, pregunta!), per a descobrir la religió islàmico-budista que proposa Cañizares i per a entronitzar al nou profeta hebreu Ben Carrión.
Com a colofó, el clàssic trencament d´una copa, senya d´identitat de LCC i venjança per l´incident del cafè.
El sol no s´acaba d´amagar i els cretins s´acomiaden per camins diversos mentre roman la sensació que els pròxims temps seran profitosos per a concertar més homenatges lúdico-gastronómico-literaris.

Enhorabona a tots i avant amb els projectes personals i col.lectius!

6 commenti:

Anonimo ha detto...

Crónica elegante señor Neófito-Oxímoron, tan elegante como la vestimenta que eligió para la ocasión, tomen nota.

Arriba el orujo!

(Diafebus-Morena)

Nota ha detto...

Sempre m'enamore de les cambreres.
Clavat, brothet, clavat. Enhorabona.

Un rincón apartado ha detto...

Bene, bene. Molt bé!

Nota, ja saps lo que toca

Un rincón apartado ha detto...
Questo commento è stato eliminato dall'autore.
¡LLUEVE REVOLUCIÓN! ha detto...

Ale, sí, sí, corran todos a escribir en este nuevo post (bonito, por cierto) y dejen de lado el resto de blogs individuales!!!!! no piensan honrar como yo al sello Elefant en su 20 ainversario????estamos todos locos o qué??????jaajajajajajaajajajajajajajaj!
Saluditos POP y chuiks en los tobillos!

Vicè ha detto...

Em vaig perdre l'incident de la copa (copa rota). Excel·lent debut Oximoron. Crònica elegant i atenta als detalls.

 

La Cretina Comèdia © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates